čtvrtek 2. března 2017

2016 – stal se ze mě tryskáč obecný

Rok 2016 snad trval jen pár dní. Prostě proletěl jak turniketem. Jestli se svět otočil 366krát? Nevím. Tyto řádky píši na konci ledna 2017. Můj produkt Inca Collagen je na trhu rok a 7 měsíců.



Leden roku 2016 měl být klidný – nebyl. Už se moc těším, až v únoru zmizím do Thajska, což se mi naštěstí podařilo. Březen byl ve znamení veletrhů. Syna jsem poslala lyžovat a „na převýchovu“ a stejně ten darebák nakonec donesl trojku z chování.

Chvíli to dokonce vypadalo, že ze mě bude Pražák, když se náš obchodní tým rozrostl na 40 členů. Poslali jsme delegaci i do Ruska a přivítali jsme u nás na jednání výpravu až z Brazílie.
Že mi společnost roste, jsem si uvědomila pořádně až v září.



Léto si vybavuji pouze matně. Neměla jsem dovolenou, všechny jsem zastupovala a s hrdostí můžu říct, že jsme si udrželi vysoký standard, 100% prozákaznický servis.

V září jsme byli zase na veletrzích a školili jsme se v rámci firmy. Celkově mám ze září opravdu dobrý pocit – v srpnu jsme totiž zdvojnásobili obrat. A to prý měla být okurková sezóna.
V říjnu nás na chvíli ochromila chřipka a špatné zprávy.

Bohužel jsem se poučila po zlém - pokud chcete podnikat s přáteli, stanovte si jasně pravidla a sankce a mějte to všechno písemně. Takto totiž přátelství ochráníte. Ne nadarmo se říká clara pacta, boni amici. Vzala jsem si dovolenou – první od února – vyrazili jsme na 10 dní na hory, kde jsem se krásně uklidnila, vyčistila jsem si hlavu a měla jsem prostor přemýšlet. A pak se to zase rozjelo jak pendolino. J


Praha, Bratislava, Vietnam, Miláno, Irák… Do konce roku už nikam neletím!


V prosinci vysílám dárky všemi směry, cik cak, letem světem. Osobně balím zásilky pro naše zákazníky, obchodní partnery a přátelé. I když si třeba nic neobjednali. Sem tam přihodím tu ručníček, tam diář... Dělám si zkrátka radost. Nikomu nic neříkám a balíčky prostě posílám. J Největší radost roku je, že rodina i firma fungují.

Jak nad tím tak přemýšlím, vůbec si nevzpomínám na Silvestra. Byl vůbec? Asi to znamená, že jsem se dobře bavila.

Miluji svůj život i dřinu, úmor a pot, když vím, proč se všechno děje. J
Musím říct, že jsem ráda, že jsem se rozhodla si toto všechno sepsat a podívat se na to s odstupem. Mám radost.


Jaký byl váš loňský rok? Bilancujete taky někdy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte o váš názor, přispějete svou zkušeností, nebo mi jen zanecháte pár slov.