středa 24. května 2017

Prsa

Máme je a je to fajn. Některé malá, jiné velká, některá je má koupená, někdo má každé jiné... Miminka je milují a muži z nich blázní.



My ženy je stále řešíme. Koukáme na ně obdivně i nenávistně, každá jinak. Těžko se najdou dvě ženy se stejnými ňadry. A vo tom to je. Tajně se pozorujeme, někdy na ně saháme i kámoškám. Jako že dobrý, ukaž, já malý, ty velký... No a tak furt dokola.

Moje babička i moje maminka měly pozitivní nález. Karcinom prsu. Stálo je mnoho úsilí udržet se naživu. Babička má 84 let a rakovinu měla v 50. Maminka 58, karcinom měla po padesátce. Mně je 38 a razím heslo "nic jsem si neobjednala".



Pozor na to, strach je jako přání. Prostě pozor na hlavu. Dnes mi hlava běžela na plné obrátky. Byla jsem totiž na ultrazvuku na klinice Femma. Ono totiž setkání podnikatelek není jen tak. To si tak v pondělí se sklenkou šampaňského v ruce konverzujete s nejvlivnějšími ženami ČR a v úterý ležíte na lehátku a dělají vám ultrazvuk prsou. Jednou z přítomných významných dam byla totiž i Prim. MUDr. Hana Říčková a ta mi řekla - prostě přijdete zítra a hotovo. V 10:00.



Jen jednu noc a krátké ráno jsem mohla mít strach. A JSEM ZDRAVÁ! A budu. Mají to tam vlastně docela hezké. Čisté, růžové a pohodlné. Klidná jsem byla už při vyšetření. Jsem ráda, že vím, že jsem zdravá. Žiji krásný a dynamický život. A dnes jsem znovu pochopila, že stres a strach a nešťastná žena tvoří náladu svých buněk a k tomu genetická dispozice... A je vymalováno.

Milé ženy. Slečny, baculky i hubeňourky. Úplně nejdůležitější tvar a velikost jsou právě ty vaše. Kdo miluje vás, bude milovat i vaše prsa. Obráceně to není úplně jisté. První se ale mějte rády vy. Láska k sobě samotné, i s pihami a s nohama a zadkem po předcích a s nosem po tátovi. Milujte se a chvalte. Měla jsem křivé zuby a občas mám nějaké cizí kilogramy, ale největší můj cíl a sen je být šťastná.



Ten ultrazvuk mě udělal dospělejší, ale zároveň i mladší. A to jsem to odkládala dlouhé dva roky. A pak šup a ze dne na den to bylo. Děkuji náhodě. Nebo naopak sledu jasných okamžiků, že jsem šla. Bála jsem se, to jo. Ale o to víc se mi chce dodržovat životosprávu a trávit čas s mamkou i babičkou.

Přeji vám, ať máte krásný den i prsa.

Vaše Romana

P.S.: A pozor. Strach může být ve Vesmíru přání. Tak si pro sebe přejte samé dobré věci. I pro ostatní. Jako já. :)

3 komentáře:

  1. Jednou jsou to prsa, jindy zadek, potom předek a co? Staráme se abychom se jednou měli dobře a pak se toho dne nedožijeme. Promrhanej čas, pokud na cestě k cíli zapomenete žít. Život je totiž jako voda horské bystřiny protékající mezi prsty. Bylo by smutný, kdyby jediný náš vjem byl ten, že je studená. Má totiž barvu, chuť a energii. Přeji Vám, to co Romča ať jste schopni si uvědomit, že život má barvu, chuť a ať vás nabíjí energií. Nikdo Vás nenutí stát ve stoce cizích životů. Žijte ten svůj a mějte rádi sami sebe se vším co k Vám patří. Podepisuji se ke krásné větě:"Kdo miluje vás, bude milovat i vaše prsa. Obráceně to není úplně jisté."V té větě je pravda, návod, energie i zkušenost. Je v ní život. Romi pěkný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svatá pravda pravdoucí, jste moudrý muž...
      Katka

      Vymazat
  2. Romanko, přeji Vám, ať si s maminkou a babičkou užíváte dlouhý čas ve zdraví a v pohodě a ať Váš cíl být šťastná je skutečnost a ne jen sen. Doporučuji Vám, ať si ještě necháte pro Váš klid vzhledem k pozitivnímu nálezu maminky a babičky udělat genetický test - Věra z FM.

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte o váš názor, přispějete svou zkušeností, nebo mi jen zanecháte pár slov.